Byta eller ersätt ditt batteri i din iPhone 4

Det kostar ca 800 kr att få batteriet utbytt på din iPhone 4 medan ett nytt batteri kostar ca 150 kr. Detta beror på att det är ganska komplicerat och pilligt att själv byta batteriet och för den som inte är så van med att skruva i elektronik kan det tyvärr sluta med att telefonen går sönder. Det finns ett antal mobil service företag som byter ditt iPhone batteri åt dig.

Pris och leverans kan skilja sig ganska mycket mellan olika reparationsföretag för telefoner. Se till att jämföra de olika företagen för att få ditt IPhone batteri utbytt snabbt och billigt. Du kan även själv byta ditt batteri med vår guide nedan. Vi tar inget ansvar för skador som kan uppstå på dig, din telefon eller annat på grund av att du använder denna guide.

Guide för att själv byta batteri på iPhone 4 (följ steg 1 & 2 i video)

Instruktioner för att byta iPhone 4 batteri

Innan du plockar isär din iPhone 4, se till att omkopplaren för tyst läge är aktiverad och att din telefon är avstängd.

  1. Ta bort de två 3,6 mm skruvarna intill dockningskontakten längst ner i botten på telefonen.
  2. Skjut den bakre panelen uppåt mot den övre kanten av iPhone 4, panelen kommer att flyttas ca 2 mm.
  3. Ta försiktigt bort den bakre panelen från din iPhone.
  4. Skruva bort den inre 2,5 mm skruven som håller fast batterikontakten till logikkortet. Denna finner du intill batteriets vänstra bottenhörn.
  5. Använd ett iPod öppningsverktyg (iPod opening tool) för att försiktigt lirka upp batteriets kontakt från ändarna närmast toppen och nederkanten av din iPhone. Var väldigt försiktig när du bänder upp denna och se till att du inte tar stöd på någon känslig del. Montera sedan bort antennkontakten från din telefon.
  6. Dra försiktigt i den genomskinliga plastfliken för att lyfta ut batteriet i din iPhone 4. Var försiktig när du tar ut batteriet med plastfliken. På vissa enheter finns det mycket lim vilket gör det praktiskt taget omöjligt att avlägsna batteriet på detta sätt. För batterier som fastnar kan du använda ditt iPod öppningsverktyg som kan hjälpa.
  7. Var säker på att tryckkontakten är korrekt placerad bredvid batterikontakten innan du återansluter ditt batteri. Se även till att rengöra alla metall- mot metallkontaktpunkter på tryckkontakterna liksom dess kontaktpunkt på baksidan med ett avfettningsmedel innan återmontering. Fett från dina fingrar kan skapa störningar i din iPhone.

För att sätta ihop enheten följer dessa instruktioner i omvänd ordning.

Om du tycker detta verkar krångligt bör du lämna in din iPhone till en reparatör